Rotary timmert tafels voor Toon Hermans Huis

Bezoekers van het Toon Hermans Huis in Tiel kunnen op de nieuwe locatie aan de Schaepmanstraat genieten van nieuw meubilair: Rotaryclub Tiel-Waalstreek timmerde een aantal stevige tafels in elkaar.

Tiel – Vanaf 17 oktober is het Toon Hermans Huis verhuisd naar het Sociaal Plein dat is gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk aan de Schaepmanstraat 23. De stichting Sociaal Plein heeft de kerk gekocht van de Protestantse Gemeente Tiel. Tientallen professionals en vrijwilligers zijn maanden bezig geweest het pand te verbouwen tot een verzamelgebouw voor vrijwilligersorganisaties of organisaties waar vrijwilligers bij betrokken zijn.

Het Toon Hermans Huis (THHT), een ontmoetingsplaats voor mensen in die geconfronteerd zijn met kanker, is een van de gebruikers van de voormalige kerk. De verbouwing van hun deel van de kerk was ingrijpend: in de voormalige gebedsruimte is een etage gemaakt. Hiermee beschikt het THHT over een ruim vloeroppervlak, verdeeld over twee etages, inclusief grote vergaderzaal en keuken. Met ruim vijftig vrijwilligers is het Toon Hermans Huis een echte vrijwilligersorganisatie met alle uitdagingen van dien. Om de dure verbouwing en verhuizing mogelijk te maken, zijn veel sponsorbijdragen bij elkaar gebracht. De nieuwe tafels zijn een donatie van Rotaryclub Tiel-Waalstreek. Leden van deze club hebben de tafels zelf gemaakt en vlak voor de verhuizing overgedragen aan het Toon Hermans Huis.