Contact

Toon Hermans Huis Rivierenland

Doctor Schaepmanstraat 23
4001 CV Tiel
T: 0344-606459
E: info@thhr.nl

Laat uw bericht achter

Hieronder staan veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij, vul dan het formulier in dat hierboven staat.

Voor wie is THHR bedoeld?

THHR is bedoeld voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten en nabestaanden.

Wat biedt THHR?

Het centrum biedt in, een warme en veilige omgeving, diverse vormen van ondersteuning bij het beheersbaar maken van onzekerheden en emoties. Dit kan variëren van contacten met lotgenoten, creatieve activiteiten, yoga en andere bezinnings activiteiten, lezingen en informatieavonden. Het is ook een plek voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of alleen rust nodig hebben. De koffie met aandacht staat altijd klaar.

Moet ik een afspraak maken als ik THHR wil bezoeken?

Nee, een afspraak is niet nodig. Kom tijdens de openingstijden of wanneer je er behoefte aan hebt. Is de drempel nog iets te hoog, mag je altijd een afspraak maken, zodat we een individuele rondleiding kunnen inplannen.

Door wie wordt THHR gedraaid?

Het centrum wordt bestuurd door de Stichting Toon Hermans Huis Rivierenland. Een stichting zonder politieke of religieuze signatuur. De dagelijkse leiding van het centrum is in handen van twee coördinatoren, Anja Schelling en Ellen Hoenderop.

Wie werken er in THHR?

Vrijwillige gastvrouwen en gastheren, die je ondersteunen in jouw hulpvraag. Deze vrijwilligers hebben allemaal de driedaagse basistraining van IPSO gedaan. Zij weten wat ze moeten doen om jou op je gemak te stellen en kunnen goed inspelen op jouw wensen. Daarnaast zijn er vrijwillige activiteitenbegeleiders die behulpzaam zijn bij de verschillende activiteiten. Deze vrijwilligers doen dit allemaal vanuit hun professionele achtergrond.

Zijn er kosten verbonden aan het bezoeken aan THHR?

Voor alle bezoekers is de toegang gratis en dit geldt ook voor de kop koffie of thee die voor iedereen klaar staat. Voor de activiteiten wordt een bijdrage van € 3,75 per keer gevraagd, met uitzondering van het samen eten, dit kost € 7,50,-.

Vinden er medische behandelingen plaats in THHR?

Nee, er vinden geen medische behandelingen plaats. Er worden ook geen mensen verpleegd. Op afspraak is er bij een psychotherapeut of counselor de mogelijkheid voor een individueel gesprek. In overleg met hen wordt bekeken of dit voldoende voor je is of dat je meer baat hebt bij een therapeutisch of coach traject.

Kan ik overnachten in THHR?

Nee, dat is niet mogelijk. THHR is uitsluitend bedoeld als ontmoetingsplaats en wegwijzer.

Zorgt THHR ook voor tolken?

Nee, als je geen Nederlands spreekt moet je zelf voor een tolk zorgen.

Is bezoek aan huis door een gastvrouw of gastheer mogelijk?

Nee, THHR voorziet niet in deze dienstverlening. Er zijn wel andere instellingen die deze diensten aanbieden. Wij kunnen je hier advies in geven.

Heb ik een verwijsbrief nodig als ik hulp wil zoeken in THHR?

Nee, iedereen die met kanker te maken heeft en daarvoor steun zoekt, kan zonder verwijzing van een arts en zonder afspraak gewoon binnen lopen tijdens de openingsuren. Het centrum is dinsdag, woensdag en donderdag open tussen 09.30 en 16.00 uur.

Mag ik ook familieleden of vrienden meenemen?

Natuurlijk, THHR staat open voor jou en je partner, kinderen, familie en andere naasten.

Ik zou graag meedoen aan Yoga oefeningen of een andere activiteit in THHR, maar ik heb zelf geen kanker (gehad) en in mijn omgeving ook niet meegemaakt. Mag ik dan wel deelnemen?

Nee, de activiteiten in THHR zijn specifiek voor mensen die op een of andere manier met kanker te maken hebben.

Heeft THHR een vast activiteitenaanbod?

Ja, een gedeelte van de activiteiten is vast, een ander gedeelte kan variëren. Dit hangt mede af van de wensen van onze bezoekers (zie het activiteitenoverzicht en de agenda). 

Hoe kan ik THHR (financieel) steunen?

Klik hier voor meer informatie over hoe je Toon Hermans Huis Rivierenland kunt steunen.