Lingecollege loopt voor Toon Hermans Huis Tiel

Tiel – In de week voor de herfstvakantie lopen de leerlingen van het RSG Lingecollege traditiegetrouw de Coopertest. Eens in de twee jaar wordt die test gekoppeld aan een goed doel. De afdeling Lichamelijke Opvoeding van het Lingecollege heeft dit jaar Toon Hermans Huis Tiel aangewezen als dat goede doel.

Coopertest
Iedereen kent die Coopertest uit de periode op de middelbare school. Twaalf minuten hardlopen en proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen. De leerlingen van RSG Lingecollege worden tijdens de lessen lichamelijke opvoeding binnen zeven weken klaargestoomd om tijdens de test maximaal te kunnen presteren. Want: hoe groter de gelopen afstand, hoe hoger de opbrengst voor Toon Hermans Huis Tiel.

Ruim 800 leerlingen van het Lingecollege hebben een envelop ontvangen met daarin informatie over de actie en een inschrijfformulier. Verder zijn er flyers gemaakt, die gebruikt kunnen worden om ouders, familie, vrienden en buren te informeren over de actie. De bedoeling is dat de leerlingen bij hen een bijdrage gaan vragen voor dit goede doel. Er kan gekozen worden om in te tekenen voor een bedrag per rondje of een vast bedrag.

Voor de leerlingen en klassen die de meeste rondjes lopen, is er een leuke verrassing.

Toon Hermans Huis Tiel
Toon Hermans Huis Tiel (THHT) is een ontmoetingsplaats voor mensen uit Tiel en omstreken, die geconfronteerd zijn met kanker. Niet alleen volwassenen, ook kinderen krijgen te maken met kanker. Daarom is Toon Hermans Huis Tiel gestart met een aanbod voor kinderen en jongeren van 6 t/m 16 jaar, die op welke manier dan ook worden geconfronteerd worden met kanker. 

Kinderen en jongeren voelen meestal haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. THHT biedt hen in de kindergroep een veilige, warme en gezellige plek en plezierafleiding. En er is de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van een speciaal kindergroepteam de meest gevoelige zaken met elkaar te delen. 

THHT is een non-profitorganisatie die wordt geleid en gerund door vrijwilligers. Het inloophuis is volledig afhankelijk van donaties en sponsoring. Vandaar dat ook voor deze kindergroep geld nodig is.