Leesvoer

Vermoeidheid is een probleem voor veel mensen met chronische aandoeningen, waaronder mensen die kanker hebben of hebben gehad. De impact van vermoeidheid is een van de meest onderschatte problemen van deze mensen. Effectieve hulp is er te weinig en innovatie blijft uit. Mensen ‘moeten er mee leren leven’ zonder handleiding. Dat stelt auteur Lottie van Starkenburg op basis van meer dan 20 jaar ervaring met vijf chronische aandoeningen en honderden gesprekken met mensen met chronische aandoeningen.

Met haar boek ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’ probeert zij daar verandering in te brengen. Het biedt een andere kijk op het probleem om zicht te krijgen op nieuwe oplossingen. Bovenal is het een handleiding in zo goed mogelijk leven binnen de huidige mogelijkheden.

Daarnaast verscheen onlangs het boek Geluk is met een K van Nadja Hüpscher (48). Toen bij haar man kanker werd geconstateerd, voelde het alsof ze midden in een orkaan terechtkwam. Over die turbulente tijd schreef ze Geluk is met een K. ‘Ik wilde lezen over de ervaringen van andere gezinnen, maar zo’n boek was er nog niet.’ Het hele interview lees je op de site van het AD