Rouwcafé

Sinds kort biedt Toon Hermans Huis Rivierenland (THHR) het Rouwcafé aan als activiteit. Het Rouwcafé bestaat al enige tijd in Tiel. Na een paar maanden samenwerken is het een onderdeel van THHR geworden. Ook de vrijwilligers, die al jaren actief zijn, hebben hun plek in ons centrum gevonden.

Het Rouwcafé heeft tot doel mensen met een verlies een mogelijkheid te bieden om met elkaar gevoelens en ervaringen te delen. Hierdoor herkennen mensen zichzelf in anderen en ontvangen ze erkenning. Het is een plek om verdriet er te laten zijn of begrip te krijgen voor de persoonlijke manier van rouwen. In het algemeen komt het vaak voor dat de omgeving van een rouwende weinig of geen oog/oor meer heeft voor het verdriet, dat er na verloop van tijd na een overlijden nog is. Het leven gaat immers verder, maar de rouwende heeft dat gevoel niet.

Wij staan open voor alle vormen van rouw en bieden een veilige omgeving waar we met respect voor elkaar verdriet kunnen delen.

Het Rouwcafé is om de week op woensdagochtend open. Vanaf 09.30 uur is iedereen welkom voor een kop koffie. Daarna wordt begonnen met een activiteit, die uitnodigt tot een gesprek. Maar bovenal worden de ochtenden afgestemd op de gasten en waar zij behoefte aan hebben. De ochtenden eindigen om 11.00 uur.

Een bezoek aan Toon Hermans Huis Rivierenland en dus ook aan het Rouwcafé is geheel vrijblijvend. Dit geldt ook voor het delen van gevoelens met de anderen, het mag, maar hoeft zeker niet!

Wees welkom!

Dr. Schaepmanstraat 23 in Tiel, email: info@thhr.nl

Kijk voor de agenda voor alle activiteiten op www.thhr.nl